Blandat

 

KONTAKT

För bokning av spelning, köp från Till Salu sidan eller andra ärende maila till

erik.lihm@telia.com

eller ring

0705-53 06 93

Idag är det 2:a Januari 2023 och jag skriver här för att berätta att Blandat uppdateras inte längre- Det som står här är flera år gammalt-

NY BLOGG

För att det ska bli trevligare för er som besökare av denna sida och denna spalt har jag idag startat upp något som tills vidare heter Nya Bloggen. Den största skillnaden blir att nu har ni läsare möjlighet att skriva kommentarer till det jag skriver, så jag ser med spänning fram emot vad detta kan innebära. Jag är medveten om att det blir både ris o ros, men jag tror att det ska bli trevligt för alla.

En som jag vet har stenkoll på det jag gör är Bente från Norge, hon brukar ofta påpeka (på Facebook) om jag skrivit något fel på denna sida, men i ärlighetens namn så kommer det oftare positiv respons från henne. Jag är som sagt öppen för både negativ o postiv respons, men naturligtvis blir man ju gladast om det kommer positiva kommentarer, men dra er inte för att ge mej kritik, jag har varit med så länge att jag lärt mej att ta det. Tror man att man är bäst så utveckas man inte utan man ska hela tiden vara lyhörd för vad folk i ens omgivning har för idéer.

I morgon blir det att åka till Göteborg. Vi ska ju spela på Stena Danica på onsdag och eftersom båten avgår redan kl 9.30 (tror jag) på onsdag morgon så blir det till att åka redan imorgon och bo på hotell natten till onsdag.

Ja detta är förmodligen de sista raderna jag skriver här under Blandat och att ni framöver är välkomna till min nya blogg på denna hemsida.

 

3/5 UTSKÄLLD

Ja idag har jag blivit utskälld. Detta p.g.a de rader jag skrev här i förrgår om mitt besök på Sandgrund eller Blue Moon Bar som det nu heter. Utskällningen berodde på att jag skrev om en "fyllekärring" . Detta reagerade en anonym person starkt på och följande rader skrevs idag in i gästboken på orkesterns hemsida www.lihm.se :

Datum:   Söndagen den 3 maj 2009, 14:20:14
Namn:   En som också var på sandgrund
Hemort:   Karlstad
Nummer:   472

Citat från ERIKS (mys?)hörna på www.eriklihm.se:
"Den ena var när det kommer ett par och kliver av dansgolvet och damen - eller rättare sagt fyllekärringen får syn på mej och stannar till en meter framför mej och pekar på mej som om jag var en staty och säjer till sin danskavaljer ,där är han från Vikingarna. - Ja, jag har väl inget emot att bli igenkänd, men jag uppskattar ju om det sker under lite andra former."

Att du skriver så, om din egen publik är väldigt förvånande, för att inte säga fruktansvärt?
Hur är det med självdistansen undrar man?
Väx upp ERIK!

Ja man kan uppfatta saker på olika sätt, här kommer iallafall mitt svar:

SVAR FRÅN ERIK:

Hej säjer jag till "en som också var på Sandgrund" (det framgår inte vad du heter) .Jag ska börja med att kommentera din slutrad: Väx upp Erik ! Ja det tror jag nog att jag tryggt kan påstå att jag redan gjort, däremot är jag mer tveksam när det gäller damen jag kallade för Fyllekärringen i mina rader. Jag kommer för enkelhetens skull att kalla henne FK på dessa rader.I hennes uppväxt har det nog varit lite si och så med uppfostran. Jag fick lära mej att man pekar inte på folk man pratar om , iallafall inte 50 cm framför ansiktet.

Hur som helst tror jag att ingen uppfostran i världen hade hjälpt FK för hon var så pass berusad att jag tvivlar på att hon kommer ihåg speciellt mycket av sin kväll på Sandgrund.

Eftersom jag fått väldigt mycket positiva kommentarer om mitt skrivande under Blandat på www.eriklihm.så tänker jag fortsätta på samma sätt d.v.s skriva rakt o ärligt vad jag tycker om saker o ting. Skulle du mot förmodan tycka det är ok så är du hjärtligt välkommen igen att besöka min hemsida -----slut på svar

Ja det var en lite märkligt situation när hon var som närmast mej var det nog ca 50 cem från mitt ansikte som hon satte upp hela armen och pekade på mej. Det var en hel del folk runtomkring mej och de flesta tittade på mej och tänkte, men vad har han gjort för dumhet eftersom hon pekar så på honom. När jag skrev ordet fyllekärring var jag i valet och kvalet om jag istället skulle skriva dam, men det hade ju inte stämt med verkigheten så det fick bli fyllekärring.

Imorgon får jag besök av Göran Berg min datalärare så jag hoppas att vi kommer att utveckla denna sida ytterligare då, förhoppningsvis med en annan variant av bloggsida där det finns möjlighet att kommentera det jag skriver här. Vi kanske hörs imorgon - ha en bra kväll !


 

 

2/5 RADIO - TV

När jag är hemma har jag ofta på radio och/eller TV som ett litet sällskap. Fredagseftermiddagarna blir det dock ofta tyst i huset för jag klarar bara inte av Annika Lanz skrikiga röst i P4. Jag trodde att jag var ensam om att tycka så, eftersom det skrivits en hel del positiva saker om henne i tidningarna, men nu vet jag att det finns även radioanställda som tycker precis som jag. Nej tacka vet jag måndag-torsdagseftermiddagarna då Lotta Brome leder sändningar på ett ytterst smakfullt sätt som gör att jag gärna har radion på då. Andra radiopratare som sprider samma lugn o harmoni är Ulf Elwing, Lisa Siren och Stina Wollter. Radio Värmland har också några radiopratare som jag gärna lyssnar på t.ex ANNA LINGSELL
och SVEN WESTERDAHL

Den här helgen är vi spellediga och då blir det alltid en del TV tittande och igår blev det naturligtvis " Så ska det låta" där en artist som jag blivit väldigt förtjust i nämligen Peter Johansson var en av de medverkande. Han har ju gjort stor succe i flera musicals och i London är han ett riktigt aktat namn och har haft stora framgångar med sin sång och sitt agerande. Jag tyckte han gjorde en jättebra insats igår också, men den stora överraskningen var Mojje som visade sig ha en enormt bra sångröst med en väldigt behaglig klang, så han tyckte jag faktiskt var kvällens behållning. Inget ont sagt om tjejerna som också gjorde det bra, men Mojje vill jag gärna höra mer av.

Idag har jag jobbat med 2 nya låtar som ska in på repertoaren, men ger mej nu för kvällen och fortsätter imorgon och ägnar resten av kvällen åt lite TV tittande och allmän avkoppling. Ha en fortsatt bra helg !

 

1/5 SANDGRUND M.M.

Igår vaknade jag redan vid 6 tiden och klev upp då och satte igång tvättmaskinen och började röja i huset. Skurade i sovrummet, bytte lakan o örngott, städade i det senaste tillbygget där jag förvarar däck och har en arbetsbänk. Jag kollade också så att det fanns vatten o olja i mina 2 fordon. Ja jag gick fick faktiskt väldigt mycket gjort igår. På efter middagen blev det så att ställa sig vid spisen en stund. Jag gjorde 5 portioner köttfärsås som jag frös ner, ja d.v.s. alla utom en som blev dagens middag ihop med spagetti.

På kvällen blev det så lite TV tittande och jag fick rejäl ståpäls vid ett tillfälle. Robert Wells vet jag att en del tycker är lite tjatig och att han låter lika år efter år. Oavsett vad man tycker om Robert så kan man inte komma ifrån att han är en enorm musikant på alla sätt och vis. Det är inte bara i Sverige han är stor utan i flera länder runt om i världen.Tillfället igår när jag fick ståpäls var när dom spelade på Albert Hall i London och i finallåten får hela publiken med sig i "Rockin all over the world". När dom sen som krydda på moset klämde i med "Pomp and circumstances" var ståpälsen total. Jag kan föreställa mej vilken lyckokänsla musikanterna hade då. - Jag har ju visserligen haft äran att få vara med om liknande saker som när Vikingarna var i Nashville och gjorde TV för 50 miljoner tittare, men det var nog först efter direktsändningen som vi förstod hur stort det var.

Kvällen avslutades så med ett besök på Sandgrund där Bengt Hennings spelade. Det lät väldigt bra om dom, och jag fick även en pratstund med killarna i pausen. Den som jag känner mest i bandet är sångaren Kjell Malmborg som jag bl.a. spelat ihop med på Gran Canaria där även Morten Tinholt var med. -Ja jag blev inte speciellt långvarig på Sandgrund, jag kände mej inte speciellt bekväm där bl.a. beroende på ett par händelser under den dryga timme jag var där. Den ena var när det kommer ett par och kliver av dansgolvet och damen - eller rättare sagt fyllekärringen får syn på mej och stannar till en meter framför mej och pekar på mej som om jag var en staty och säjer till sin danskavaljer ,där är han från Vikingarna. - Ja, jag har väl inget emot att bli igenkänd, men jag uppskattar ju om det sker under lite andra former.

Idag vill jag säja stort grattis till goda vännen o kollegan Åsa Karlström av en speciell anledning. Jag vill också utnämna henne till Sveriges Schlagerdrottning (ursäkta Pling Forsman, Monica Forsberg ,Rose Marie Stråhle m.fl) igår kom nämligen hennes fjärde låt in på Sverigetoppen, så hon intar nu platserna 1,2,3 och 8. Det roliga med att den senaste låten som gick in i dag (3:a) är att den här gången har hon skrivit både text o musik. Låten heter "Dag för dag" och framförs av Nova.Jag hörde den för första gången i går och var tvungen att lyssna på den 3 gånger för jag tyckte den var så bra . Novas sångerska Cathrine Nycander framför den på ett väldigt smakfullt sätt så gå gärna in på http://www.radionostalgi.se/dansradion/sverigetoppen/rostsedel.htm och lyssna o rösta.

Så till sist hoppas jag att alla får en behaglig 1:a maj oavsett om ni ska demonstrera, greja i trädgården eller göra något annat.

29/4 LUGNA DAGAR

Ja just nu är det några relativt lugna dagar. Jag har som vanligt dock inte haft några sysselsättningsproblem. Som kapellmästare finns det alltid en massa saker att göra som affischutskick , bokning av nya spelningar, reseplanering m.m Skulle det inte finnas något att göra på kontoret, så har jag en trädgård som alltid ropar efter en vårdande hand. Således var jag igår och köpte hönsgödsel för att ha runt mina svarta vinbärsbuskar. Jag vet inte om just denna gödsel är den rätta, men det fanns hur mycket som helst att välja på hos Kalenius där jag var och handlade efter tips från Ingvar Karlsson och hans Biss som jag gjorde ett snabbesök hos igår. Förra året blev det en dålig skörd av svarta vinbär så nu vill jag verkligen göra allt jag kan för att få ihop så pass mycket bär att jag kan koka sylt som räcker hela vintern.

I slutet av veckan ska jag hem till Göran Berg och han ska hjälpa mej med att utveckla denna sida ytterligare. I dagsläget finns ju bl.a ingen gästbok utan man får gå in på orkesterns hemsida www.lihm.se för att skriva där. Inom kort blir det dock ett nytt upplägg av denna blogg så att ni som läser mina rader kan lägga in egna kommentarer, så det tycker jag ska bli spännande. Jag kanske får en massa ovett av er - nej skämt åsido så både tror och hoppas jag att så inte är fallet, för jag har fått flera mail och hälsningar också på Facebook som alla är skrivna i en väldigt positiv ton, så det ska som sagt bli spännande. Ha det nu bra och njut av grönskan som så sakteliga börjar ge sig tillkänna.

upp

27/4

GRILLAD - MATRECEPT

Jag vill börja med att säja att jag är väldigt glad för att så många hittat hit till min hemsida som jag även ser som Erik Lihms orkesters hemsida tillsammans med www.lihm.se

Igår passerades 2000 besöksstrecket efter att sidan funnits i en dryg månad och det är jag enormt glad för. Ni ska alltid känna er varmt välkomna till denna sida.

Ja som framgår av rubriken kommer det att handla om mat idag, men i och med att ordet grillad är med kan man ju inte undgå att än en gång kommentera TV programmet Grillad som jag anser är så bedrövligt att jag tror att t.o.m. en thinnerpåverkad A-lagare skulle känna sig illa berörd över vissa av de s.k. skämt som förekommer i programmet.

Som ni kanske också förstår av rubriken så har jag idag premiärgrillat -och vad blev det då ? Ja det blev varken Entrecote, Fläskfile eller någon annan köttbit utan sill. Ja faktiskt något jag längtat till. Många i min uppväxtort Malung har glödstekt sill som läggs i ett mjukt tunnbröd där man mosar potatis(helst mandelpotatis) och sedan rullar ihop som en delikatess. Under dansbandsveckan är det flera av gästerna i min systers hem som för första gången i sitt liv presenterats för denna rätt och fallit för den direkt. Ni som ska besöka dansbandsveckan har chansen att testa denna specialitet på Toms Bar som en gång under Dansbandsveckan brukar servera detta. Jag tror det brukar vara på torsdagen. En test rekommenderas.

Bente i Norge har förstått att jag är intresserad av matlagning och föreslagit att jag skulle lägga ut några av mina recept här på sidan. Ja , jag tänkte på detta och kom fram till - varför inte. Jag anser mej inte som någon matlagningsexpert, men eftersom min f.d fru som gått restaurangskola frågade mej om jag inte kunde göra maten när hon skulle ha tjejträff, så fick jag väl ett ökat självförtroende när det gällde matlagning vilket bl.a inneburit att jag då och då roar mej med att experimentera lite i köket. Förra veckan t.ex testade jag en sak som visade sig bli väldigt gott. -Eftersom ju lax är så nyttigt försöker jag då och då att ha lax på min meny och den här gången testade jag en ny variant och då gjorde jag så här: Ta en laxbit och lägg i en kastrull med vatten 2. låt det koka och ta bort skummet som blir 3. Efter att laxen kokat 3-4 minuter och man skummat av lägg i morötter som man gjort som stavar och purjolök som man skurit upp. 4. låt det koka ca 4 minuter 5. Slå av en hel del av vattnet 6. Tillsätt lite smör,grädde, salt o vitpeppar 7. Öppna en påse med Sparrissoppa som pulver t.ex Knorr, strö i detta och rör om så att det inte klumpar sig. 8. Efter ytterligare ett par minuter har man en jättego maträtt som jag inte vet om man ska kalla för laxgryta eller lax med sås eller Lihms special, ja kalla det vad ni vill . Till detta serveras gärna mandelpotatis. Vad som ytterligare kan förhöja smaken är naturligtvis sparrisbitar, men jag hade inte det hemma just den här dagen.

Ja nu närmar sig kvällen och som vanligt blir det lite TV tittande och då missar jag inte gärna TV 5 kl 20.00 och Färjan där bl.a gode vännen Per Nyberg är en av huvudpersonerna i denna dokusåpa som utspelar sig på Cinderella. Ha en bra kväll !!

upp

26/4

GUSTAF FRÖDING - LASSE LÖNNDAHL

Igår spelade vi på Hotell Gustaf Fröding i Karlstad ett hotell som har en massa möjligheter med olika typer av konferenslokaler, svimmingpool, trevlig restaurang , trevlig personal m.m. Dom har satsat en del på dans sista tiden så det är ju väldigt trevligt. Igår när vi spelade där var det dock inte offentlig dans utan vi spelade för ett företag. Innan det var dags för dans hade Sören Strid underhållit gästerna och byggt upp en väldigt bra stämning. Jag hade inte möjlighet att höra så mycket på honom, men hörde tillräckligt för att dels höra att han var en väldigt duktig musikant (speciellt på dragspel) och som dessutom var duktig på att få gästerna att trivas. Sören kallar jag utan att tveka för underhållare och har därför lagt in han på länksidan under underhållare.

Idag har det varit en dag i slapphetens tecken och just nu sitter jag och tittar på Bingo Lotto, ett program som det händer att jag kollar på och ibland även köper en lott. Anledningen till att jag tittar på programmet ikväll är i första hand att Lasse Lönndahl är programmets huvudperson. Lasse var en stor idol för mej när jag växte upp och i början av 80 talet lärde jag även känna Lasse då mitt dåvarande band Spotlight fick äran att jobba ihop med honom under ett par somrar på legendariska Smögenbaden. Jag har alltså ändå sedan jag varit en liten grabb följt upp vad som hänt runt Lasse genom åren. Han är verkligen en man eller man kanske ska säja gentleman med glimten i ögat . Jag vet inte hur det är idag, men när jag ringde han för en del år sedan och hans telefonsvarare gick igång, möttes man av orden..hej du har kommit till Idolen...ja snacka om en man med självdistans. Numera tar man ett år i taget i den här branschen med tanke på hur tufft många nöjesarrangörer har det, men när man ser Lasse som vid 80 års ålder agerar med stor pondus får man en kick och hoppas och tror att man har många år kvar i den här branschen.

Till sist vill jag påminna om att jag fortfarande sänker priserna varje dag på min Till Salu lista, men det kanske inte blir så många dagar till (priserna är väldigt låga nu) , för då är det bättre att ha kvar sakerna även om det är trångt i huset trots många rum. - Hoppas nu att ni har haft möjlighet att ladda batterierna inför en ny givande vecka. -Ha det bra !

 

25/4 LILL-BABS

En ledig fredagkväll innebär oftast att det blir en hel del TV tittande, så också ikväll samtidigt som jag bl.a strök lite skjortor och betalade räkningar på nätet. De program som jag tittade på var Så ska det låta, Talang 2009 och Berg flyttar in. Det program som jag gillade bäst var det sistnämnda. Jag tycker Carina Berg gör ett kanonjobb när hon flyttar in hos olika kändisar och lyckas bli kompis med alla och göra intervjuer på ett smakfullt sätt. Lill-Babs hem i Hälsingland var ju ett ställe man inte skulle ha haft något emot att äga, med bl.a en fantastik utsikt över hälsingeskogarna.

Jag måste säja att Lill-Babs är beundransvärd som är mån om alla runt omkring sig. För 7-8 år sedan spelade jag, Morten Tinholt och Kenneth Staag på Playa del Sol på Gran Canaria och Lill-Babs och hennes härliga musikanter Hasse Gardemar +bröderna Lasse o Bosse Persson var också där för att ha show 2 av kvällarna och Lill-Babs visade sig vara den trevliga och jordnära person som alla säjer.-Jag måste berätta en liten rolig grej. När det var dags för hennes 2:a show, satt jag och Morten längst fram och av nån anledning som jag inte kommer ihåg (förmodligen för att hon var så omtyckt av dom) fick hon en gräddtårta av personalen och smakade på den med en gång uppe på scen , eller rättare sagt dansgolvet som var scen. När hon hade ätit klart hade det blivit lite grädde kvar på hennes läppar , men det såg inte Barbro (som hon ju egentligen heter) , det gjorde däremot bl.a. Morten. Han fick tag i en servett och gick fram till Barbro och torkade bort grädden. - Barbro blev väl lite överraskad, men fann sig ganska snabbt och sa till Morten - jag trodde du skulle ta bort grädden på ett annat sätt. - Ja det hade onekligen blivit en jättesucce om Morten hade tagit bort grädden på det sätt Barbo fick i tankarna.

Ikväll är det spelning på hemmaplan. Vi ska spela på ett företagsjobb här i Karlstad på Hotell Gustaf Fröding, så det är ju skönt att slippa göra en långresa, speciellt med tanke på det fina vädret. Igår låg jag faktiskt och solade en stund på verandan så man kan ju hoppas att det blir såna möjligheter de närmaste dagarna. Ha en fortsatt trevlig helg !!

upp

24/4 Fixardag

Ja igår blev det en "fixardag". Det började med byte av däck på bussen och efter det lastning av instrument. Eftersom de senaste jobben har varit båtjobb har PA och ljus inte varit med utan funnits i mitt garage. Jag lastar ofta ur dessa saker vid sådana tillfällen vilket gör att det blir mycket smidigare att lasta på båtarna.

Dagen fortsatte med att min f.d. granne Kjell Sjögren (inte Christer pappa) kom hit och hjälpte mej att ta fram utemöblerna, så nu finns dom och grillen på plats att tas i bruk. Fixandet fortsatte sedan med att jag lagade Kenths gitarrställ som jag råkade trampa på när vi spelade på Cinderella, så jag hoppas Kenth blir nöjd.Jag kanske skriver nån rad imorgon också , det beror alldeles på vad som händer under denna dag. Ha det bra alla!

23/4 Stefan Holm m.fl

Ja så har jag då fått äran att samarbeta med Stefan Holm - höjdhoppslegenden. Det blev en riktigt trevlig kväll på Kils Arena med bl.a ett par oväntade inslag i programmet. Programledaren Bengt Alsterlind plockade på ett tidigt stadium upp en man ur publiken och bad han spela piano. Till min stora överraskning var det min datalärare Göran Berg som Bengt hört spela piano förut. Han rev av en rejäl boogie och fick stora publikovationer.

För egen del började nervositeten öka för snart var det dags för mej att framträda och det var en lite ovan situation för mej, för jag är van vid att kompa olika artister, men ikväll var jag själv huvudperson , så det var lite nervöst. Det släppte dock ganska snart för efter första låten jag spelade Cavatina kändes det som att jag hade publikens stöd. Efter det ville Bengt att jag skulle visa lite av de många möjligheter som finns på min Yamaha Tyros 3 , så jag gjorde 5-6 olika versioner av Leende Guldbruna Ögon både som bossa,disco och jag gjorde även ett exempel på hur det kunde låtit om den skrivits på 1700 talet i lite barockstil.

Ja så var det dags för huvudpersonen Stefan Holm och att han var huvudperson var det ingen tvekan om . TV hade bl.a letat sig dit så kl 19.25 var det direktsändning. Hur gick det då ? Ja Stefan berättade innan programmet att han under skoltiden spelat i 7 år så han var ju ingen främling precis på trombonen. Han fick mitt visitkort och jag sa att han är välkommen att hoppa in i Erik Lihms orkester på lördagens spelning på Gustaf Fröding. Om han kommer eller inte återstår att se.

Husband var som vanligt cafeorkestern med bl.a Patrick Olsson på trummor som många dansbandsvänner känner igen från Stefan Borsch orkester och Matz Bladhs. Den här gången tyckte jag det lät riktigt,riktigt bra trots att dom inte hade ordinarie manskap. På keyboard hade en av Patricks söner hoppat in . Den andra sonen spelade bas - snacka om musikfamilj. Dom var 11 man i bandet varav 7 blås. Inte ofta man hör såna band idag.

När det började dra ihop sig till final säjer Bengt Alsterlind att som avslutning ska vi få höra en gäst från publiken- och döm om min förvåning så kliver Bertil Engh fram och river av en fantastisk version av O sole mio. Jag har visserligen hört Bertil flera gånger när han var med i framgångsrika Pastellerna, men jag hade glömt att han hade en så fantastiskt bra röst. - Ja det blev verkligen en kanonavslutning på en jättetrevlig kväll.

Ja trivseln för egen del var inte slut i och med detta . När jag packat ihop instrumentet åkte jag hem till gamle spelkompisen Dag Myrer och hans Sussie som hade födelsedagskalas. Det var jättetrevligt för det var ett tag sen vi sågs , och naturligtvis blev jag bjuden på både smörgåstårta och vanlig tårta av dessa goa vänner och jag åt så jag nästan skämdes. Det kändes så skönt att kunna slappa av i goda vänners lag efter en mycket lyckad kväll. Ja nu väntar en dag med bl.a däckbyte på bussen och lite förberedelser för helgens spelning. Ha det bra så hörs vi snart igen.

upp

22/4 Rea

Idag blir det bara ett fåtal rader här på blandat, men imorgon torsdag kommer jag att berätta om hur kvällen på Kils arena var när Stefan Holm spelade trombone och en av frågorna som får svar är naturligtvis ; ska jag försöka värva han till min orkester eller ska jag låta han fortsätta i idrottens farliga (division 7 fotboll) värld ?

Igår startade jag alltså en specialrea här på Till Salu delen. Redan nu går det att göra väldigt bra köp eftersom jag varje dag sänker priset med 2-10 %. Man kan idag bl.a köpa en Soundcraft mixer som tidigare kostat över 7000:- för 972:- . Mer om detta alltså under Till Salu. Ett råd bara, vänta inte för många dagar med att slå till, för då kan någon annan ha hunnit före. Mycket av det jag säljer är jag medveten om att jag får sälja för långt under vad jag har betalt, men mitt mål är att få åtminstonde ett rum relativt fritt från musikgrejer så att jag kan installera mitt nyinköpta gym....Var det någon som reagerade ? Ja ni ska inte tro på allt som jag skriver, men nästan, för jag är trots allt en i de flesta hänseenden trovärdig person. Vem vet, en dag kanske det finns en gymavdelning i huset. Har sett på väderprognosen - värme är på väg - jippie !!

20/4 Kils arena

Jag hade för en stund sedan lite skåprensning och hittade något som jag glömt fanns där nämligen Fiskbullar i hummersås. Det var väldigt längesen jag åt det, men det var faktiskt väldigt gott. Fiskbullar är väl annars sånt som man nästan nämner med förakt, men tillsammans med mandelpotatis blev det en jättegod måltid.

Nu ska jag förbereda mej inför onsdagens framträdande på Kils arena. Jag har varit med där förut och det brukar vara jättetrevligt. Som vanligt är Cafeorkestern husband och Bengt Alsterlind programledare. Det blir förutom mej även minst 3 andra gäster och den mest kände är utan tvekan Stefan Holm som har många strängar på sin lyra. Nu när höjhoppskarriären är slut kommer det bl.a att bli division 7 fotboll för hans del. På onsdag ska han dock inte ägna sig åt idrott utan åt musik. Hör och häpna, men han ska spela trombone. Ja det ska bli spännande att höra.

Jag kommer att spela på min Yamaha Tyros 3 och Bengt Alsterlind ringde nyss och undrade om jag kunde visa lite vad man kan göra med detta keyboard. Det blir alltså så att jag kommer att ge lite exempel på vilka enorma möjligheter det finns med denna maskin. Nej , nu får jag sätta igång med förberedelserna.

Till sist vill jag bara påminna om att imorgon börjar jag min "specialrea" av de instrument, högtalare m.m som finns kvar på Till Salu sidan där jag sänker priset med 2-10 % varje dag. Det kommer alltså att finnas stora möjligheter att fynda, men vänta inte för många dagar, då kanske någon annan hinner före. Ha en fortsatt bra dag !

upp

19/4 SUSAN BOYLE

Vid det här laget antar jag att de flesta bekantat sig med Susan Boyle. Den 47 åriga okyssta damen som inte fått någon större uppmärksamhet för sin sångkonst förrän hon ställde upp i Britains Got Talent och fullständigt knockade både jury och publiken. För er som ännu inte sett hur det gick till kommer här en länk: http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY
(Jag hoppas att det räcker med att klicka på denna länk annars får ni kopiera den. Jag är långt ifrån fullärd när det gäller att göra och editera hemsidor, så ni får ha lite överseende med mina ännu så länge lite bristande kunskaper på detta område. )

Jag tror jag sett Susans framträdande 5 eller 6 gånger och varje gång kommer tårarna fram när man ser juryns ansiktsuttryck efter hennes första toner. Jag har själv både suttit med i talangjaktsjurys och varit kapellmästare för bl.a GT Stärnan, en stor talangtävling som Göteborgs Tidningen (GT) hade på Stena båtarna på 80 talet där det var många tävlande som nått stora framgångar genom åren bl.a Lasse Kroner och Lisbet Jagedal.Varje gång det dök upp nån tävlande med en speciell röst och utstrålning kändes det underbart och fortfarande blir jag lika berörd vid såna tillfällen. När det gäller Susan Boyle blir det spännande att se vad som händer med denna dam framöver. Man får bara hoppas att det skivbolag som kommer att lansera henne inte tänker "göra om" henne på något vis utan att hon får fortsätta att vara precis som hon är nu

Till sist ni som behöver högtalare, keyboard eller några andra musikgrejer kolla gärna in Till Salu sidan där jag nu skrivit om den rea som jag startar på tisdag.- Hoppas ni känner er utvilade och är redo för en ny arbetsvecka och att det blir sol o värme.

18/4 HEMMA IGEN

Igår kväll kom jag hem efter 5 dygn på Stena Saga. Det var jätteskönt att vara hemma igen. Som jag skrivit här förut är det många musikanter som vantrivs med att spela på båt och då speciellt på Stena Saga eftersom det inte är många timmar under veckan som den ligger vid kaj.

Tisdag är det stora undantaget då den ligger i Oslo hela dagen, men där gången var det inget njutbart väder , men jag hoppas det blir sol och värme nästa gång jag åker med båten , jag ska nämligen spela med Mortens gäng även 10-15 maj så då hoppas jag det blir en promenad i solen längs Akers brygge.

Hur dagen blir på en båt är mycket upp till en själv, det finns ju musikanter (och även "vanlig" besättning) som gräver ner sig och tror att alkohol hjälper (det är dessutom nolltolerans när det gäller alkohol för alla som jobbar ombord) , men då är man illa ute. Jag har skrivit om det förut men säjer det igen, får ni en chans att gå på ett föredrag med Tina Törner gör det !! Jag brukar väl inte se negativt på olika situationer jag hamnar i, men Tina gav mej verkligen en "positivitets-kick" när jag lyssnade på hennes föredrag förra året på Handelskammarens Cinderellaresa.

Hon lyckas se det positiva i även de mest bedrövliga situationer man hamnar i och jag har tänkt mycket på hennes ord och så mycket lättare livet blir att leva om man lyckas se möjligheter i stället för problem i en ny ovan situation. Vad jag vill säja med detta och Stena Saga är att ; inse att du är på sjön nästan dygnet runt i några dagar utan några större möjligheter att gå i land och att du får leva på ett annat sätt än du vanligtvis gör. Se till att du har böcker med dej om du gillar att läsa eller som jag dator o keyboard, så kan du till och med njuta av att kunna jobba ostörd och få mycket gjort. Ja det är sammanfattningen av min vecka. Jag har fördjupat mej ytterligare i mitt underbara keyboard Tyros 3 och så har jag haft med mej min lärobok i HTML kod för att lära mej mer om uppdatering och hur man gör hemsidor.

Varje onsdag har dom ett artistframträdande. Den här gången var det Benny Borg , en man som kanske inte är så väldigt känd i Sverige. Ja någon vet kanske att han skrev en stor hit för oss i Vikingarna nämligen "Den stora dagen" . Han var även med i ett par dansband bl.a Streaplers o Nilsmen innan han 1969 flyttade till Norge där han bott sedan dess och bland annat jobbat med den framgångsrika showgruppen Dizzy Tunes. Han hade ett framträdande på onsdagkväll och ett på torsdag eftermiddag. Efter det uppträdandet satt Benny och jag och pratade en bra stund om gamla minnen m.m. Vi har varit med i samma TV program för några år sedan, men jag har aldrig haft tillfälle att prata med honom förut, men han visade sig vara en väldigt trevlig man och vi hade väldigt mycket att prata om.

Ja det har som sagt varit en väldigt bra vecka där man föutom mina sympatiska och duktiga norska medmusikanter också haft ett trevligt umgänge med flera i besättningen. Vad jag dessutom är både stolt och glad för är att jag för första gången på flera års båtjobb inte köpt en enda chipspåse utan hållit mej till frukt i första hand, så det blev ingen negativ chock när jag klev på vågen igår kväll.

Nu ska jag gå ut i det fina vädret och röja lite i trädgården så hörs vi kanske redan i morgon.
Ha en bra dag

upp

15/4 TILL SJÖSS

Idag är det onsdag och man kan väl säja att detta är första dagen som vi verkligen är till sjöss. Igår låg Stena Saga i Oslo hela dagen så jag passade på att ta en promenad inne i Oslo centrum men det var ingen njutning för våren har inte kommit på allvar än, så det var lite kylslaget. Just nu är klockan ca 12, men när ni läser detta är den minst 14.30. Vid den tiden är vi nämligen i höjd med Strömstad tror jag och det innebär om man har tur att man kommer in i Telias nät så att jag kan skicka ut dessa rader på nätet.

Apropå nätet så var jag i förmiddags in på båtens internet och såg att äntligen har ledningen för TV1 tagit sitt förnuft till fånga och kommer att plocka bort programmet "Grillad" . För er som inte sett det kan jag berätta att det är förnedrings TV av sämsta sort med ett flertal "kändisar" bland de s.k. komikerna som gör allt för att få vara med i TV. Programmet är så långt man kan komma från t.ex. På Spåret som alltid tillhört mina favoritprogram. Hur det programmet blir i framtiden återstår att se för det har ju varit väldigt förknippat med Ingvar Oldsberg och den gemytlige Björn Hellberg. Ja man ska aldrig säja aldrig, för man vet ju hur det var när "Så ska det låta" gjordes om. Själv var jag då väldigt skeptisk, men nu kan jag inte tänka mej någon annan programledare än Peter Settman för detta programmet och pianisterna gör ju också ett väldigt bra jobb. Har haft kontakt med Stefan Gunnarsson på Facebook också och han verkar ju vara en väldigt sympatisk man. Han har dessutom återvänt till sina rötter och flyttat tillbaks till Boden.

Om det blir några rader på Blandat imorgon vet jag inte än, det återstår att se. Hur som helst förtrösta icke, för snart är våren här !!

13/4 STENA SAGA

Igår söndag åkte jag redan vid 12.30 tiden hemifrån för att i lugnt tempo åka mot Oslo. den här gången valde jag att åka via Kongsvinger. Det kanske är något längre än om jag åkt via Årjäng , men det kan vara trevligt att variera resorna lite. Jag hade ett par stopp efter vägen, 2 av dessa för att gå in på norska bensinstationer och betala vägtull. Det verkar som om norrmännen slutat med vägstationer där man tidigare kunnat slänga i mynt i en korg för att kunna passera. Numera kan man alltså endera gå in på en bensinstation i närheten av där den tidigare "vägtullstationen" fanns eller få en faktura eller förbetala tror jag också man kunde göra. Jag fick betala 20:- i närheten av Klöfta och sedan ytterligare 25:- närmare Oslo. Jag kom i god tid till Oslo och inväntade sedan Morten, Björn o Kenneth som kom från Trysil. Jag ska alltså vikariera med Morten Tinholt Band den här veckan. Morten är ju en god gammal vän som även varit med i Erik Lihms orkester under första året tills resorna från Trysil blev lite för jobbiga.

Jag tror att passagerarantalet är ca 1300 , men det var ändå ingen större aktivitet på dansgolvet, men det vär väl ingen överraskning det är ofta så i början av veckan. Hur som helst så känns det jättebra att vara ombord. Tvärtemot många musikanter trivs jag jättebra med att spela flera dagar i rad på båt. Det innebär bl.a. att man får tid att jobba med dator o keyboard så jag har hela tiden fullt upp om jag vill.

Just nu ligger båten i Göteborg för byte av personal och sedan tillbaks till Fredrikshamn för att hämta passagerarna som gick av där i morse. Imorgon anländer vi på morgonen till Oslo där båten ligger hela dagen. Resten av veckan går sedan båten kl 19.30 (tror jag) och är tillbaks i Oslo igen 23 timmar senare efter att ha gått till Fredrikshamn. Det var ett par år sedan jag senast spelade här på båten, så jag kommer inte ihåg hur det var med uppkopplingsmöjligheterna till internet. Jag har en svag aning om att man på eftermiddagen när man är i höjd med Strömstad kommer in på Telias nät, så vi får så om jag kan lägga ut några "rapporter" kommande dagar eller om det blir först när jag kommit hem. Ha det bra så hörs vi !

11/4 SANDGRUND

I förrgår spelade ett dansband (Wahlströms) för första gången på flera månader på Sandgrund. Jag var väldigt nyfiken på hur det skulle gå eftersom torsdagsdansen med dansband blev nerlagd i höstas p.g.a för dålig publiktillströmmning. -Jag blev väldigt glad när jag kom in i en riktigt välfylld lokal. Det kom ca 500 personer så det bådar ju gott för framtiden . Jag tror att detta innebär att dansen till dansband kommer att fortsätta , men att det bara blir några gånger per år. Jag tror att det bl.a blir dans till pingst.

Just nu håller jag på och packar o förbereder för kommande 5 dygn som jag kommer att tillbringa på Stena Saga tillsammans med Morten Tinholt Band. Jag åker till Oslo imorgon vid lunchtid för att vara i Oslo i god tid tills båten lägger till. Jag är lite osäker på vilka möjligheter jag har att skriva i Blandat kommande dagar. Jag vet dock att på måndag är det inga problem för då går båten till Göteborg, så då kommer jag säkert att skriva några rader här. Ha nu en fortsatt Glad Påsk ! upp

9/4 PER NYBERG SUCCÉMAN !

Igår kväll kom jag hem igen efter 2 jättetrevliga dygn på Cinderella. Eftersom jag vaknar ganska tidigt varje morgon oavsett om jag är hemma eller på turné så blir det alltid att man har lite sömn att ta igen , så det blev relativt tidigt sänggående igår, men innan jag släckte lampan kunde jag ju inte låta bli att titta på TV5:s Färjan där dom ju följer vissa av passagerarna på Cinderella liksom några utvalda ur besättningen. I veckans avsnitt fick man bl.a följa Per Nyberg som var tillbaks ombord efter ett par månaders bortvaro p.g.a höftledsoperation. Man fick då se hur efterlängtad han var av passagerarna (ja även av besättningen förstås).

Igår när vi spelade upp till dans på dagen kl 12.45 var det väldigt glest på dansgolvet. Jag fick förklaringen varför när jag efter att vi spelat klart kl 13.30 gick till Lilla Scenen i andra änden av båten. Där var det precis packat och orsaken ? Jo programpunkten På Begäran med Per Nyberg o BBK. Per var ju under många år väldigt omtyckt kryssningsvärd på Birka, men sedan han kom till Cinderella har populariteten bara svällt mer o mer. Många kryssar bara för hans skull och då speciellt programpunkten På Begäran. Jag fattar inte hur Pers hjärna ser ut , för jag känner ingen person som kan så många texter som han. Skulle det förkomma låtar på begäran som han inte kan, så löser han det ändå. Han skriver nämligen en låt (både text o musik) samtidigt som han framför den. Han har bl.a "lurat mej" ett par gånger med att sjunga låtar som jag trodde jag kände till , men då kommer en helt annan låt, så jag har tänkt ; finns det en till låt med samma titel ? -Nej det har det inte gjort utan Per har komponerat den i samma ögonblick som han framför den. Ja det är helt otroligt, men sant. Att han är populär bottnar ju också i hans alltid positiva attityd mot alla passagerare, han nonchalerar ingen.

Nu är det ett par dagar ledigt innan jag på söndag åker till Oslo för att spela några dagar på Stena Saga tillsammans med Morten Tinholt Band. En del kanske kommer ihåg Morten från Trysil , han var nämligen en av medlemmarna i Erik Lihms när bandet startade upp. Så vill jag önska alla en riktigt trevlig och Glad Påsk !!

upp

 

8/4 IGEN !!

Det blev återigen en resa med massor av folk på Cinderella t.o.m ännu mer än på måndagsresan. Det blev en överraskning speciellt med tanke på att det på denna resa inte fanns ett så stort artistnamn med som på förra resan , då ju Lasse Berghagen var det stora dragplåstret. Jag började än en gång fundera på om det var vi som drog så mycket folk, med togs snabbt ner på jorden igen när någon ur personalen förklarade att den stora publiktillströmmningen nog berodde på att det är påsklov. Ja man får väl inse att man kanske passerat bäst före datum och att man inte längre är det stora dragplåstret som vi var under åren med Vikingarna. I ärlighetens namn så var väl detta ingen överraskning.

Jag har även denna dag börjat vid frukostbordet med trevlig samvaro med 3 av våra härliga kolleger nämligen pianisten Maurice Anton och Christer och Tony som tillsammans med Jerry är trion BBK. Vet ni vad BBK står för ? Jo, det är en förkortning för Bröderna Bengtssons Kusiner. Ja, ni förstår att det är musikanter med glimten i ögat , ja inte bara det dom är härliga människor och enormt duktiga musikanter också.

Nej nu ska jag gå ner i mässen och inta dagens lunch som är laxlåda, så det ser jag fram emot. I eftermiddag kliver vi så av båten och Kenth och Lollo samåker mot Norrköping,Jönköping och jag och Sölve tar orkesterbussen hem til Karlstad via Karlskoga där Sölve bor. För er som bor i Värmlandsområdet rekommenderar jag er att ikväll kl 22.30 slå på TV:n då är det direktsändning av programmet Eftersnack där bl.a Torgny Melin och Åsa Karlström medverkar. Ha en bra dag !upp

7/4 VILKET DYGN !

Ibland funderar man på vad man har valt för jobb. Det kan förekomma kvällar (väldigt sällan tack o lov) där publiken inte lyssnar alls och fullständigt skiter i vad vi spelar. Dom har andra saker att tänka på, men sen kan det finnas stunder då man verkligen njuter av att få vara heltidsmusiker. Denna resa på Cinderella har haft många såna stunder. Jag tror aldrig jag sett så mycket människor på Cinderella , alla hytter var bokade. Jag tror att det är runt 1700 personer som är ombord. -Ja det är otroligt vad vi drar folk....Nja ska jag vara ärlig har det nog inte varit vi som dragit folket denna resa utan troligen Leif Kronlunds med den härlige gästartisten Lasse Berghagen.

Jag stod under delar av showen bredvid en annan underhållningslegend nämligen Bosse Larsson och vi fascinerades av hur många hits Lasse skrivit genom åren. Den utvecklingen kunde man inte ana när man för första gången för drygt 40 år sedan läste om Lill-Babs nya fästman en på den tiden okänd trubadur vid namn Lasse Berghagen. -Han underhöll igår en hänförd publik i nästan 1 timme och det syntes verkligen att han trivdes med omgivningen, både publiken och orkestern. Förutom att sjunga många av sina stora hits (där publiken kunde de flesta av texterna) drog han även en och annan historia, några på dalmål och det tyckte jag var extra trevligt, för en del underhållare låter som norrlänningar när dom ska prata som en dalmas, men Lasse har verkligen koll på detta. Nu är det klart att han har en fördel av att han tillbringat mycket tid i Dalarna (Svärdsjö) Jag vet inte hur många låtar Lasse skrivit genom åren, men jag vet att det är hela 40 (!!) år sedan han skrev en av sina största hits nämligen Teddybjörnen Fredriksson.

- Ja det var en fantastisk kväll och det är var fullt på dansgolvet större delen av kvällen. Ja man träffade också många trevliga människor i publiken , en av dessa var Ingvar Karlsson som en gång i tiden var lite av idol för mej under alla sina år med Sven Ingvars. Nu är han inte med där längre men han spelar ju en hel del fortfarande. Jag har bl.a haft äran att få spela med honom senast för bara en dryg månad sedan på Hotell Gustaf Fröding.

I morse vaknade jag som vanligt rätt tidigt och gick ner i mässen och tog en kopp kaffe och slog mej ner bredvid Mikael Berglund basist i Leif Kronlunds. Ja jag blev sittandes där i nästan 2 timmar , för efterhand satt en stor del av båtens musikanter där, så det blev som en stor firmafest (fast utan alkohol) så det var jättetrevligt. Ja nu ser vi med spänning fram emot nästa resa med nya människor , men förmodligen även en del som varit med på denna resa, för det är många som passar på att åka 2 resor när dom kanske har åkt lång för att komma till Stockholm.

upp

6/4 2009 Snart Cinderella

Just nu sitter jag och Sölve och väntar på Lollo och Kenth och ska sen köra in på Cinderella där vi ska spela 2 resor. Jag var nyss in i avgångshallen och det ser ut att bli väldigt mycket folk . Vi ska dessutom dela scen med Leif Kronlunds med gästartisten Lasse Berghagen och dom drar ju säkert mycket folk liksom Bosse Larsson som också är med och underhåller. Jag lovar att återkomma imorgon och berätta hur kvällen har varit. Ha en skön kväll med vårsolen !

 

 

4/4 2009 TV Program

Nu är klockan strax efter kl 22 och det är lördagskväll. Det var tänkt att jag och Stefan Rüden skulle spela på ett företagsjobb ikväll, men ägaren av företaget blev sjuk, så det blev inställt. Förutom kontorsjobb har helgen inneburit en del TV tittande också och igår tittade jag på bl.a "Grillad", men efter en liten stund fick jag nog och bytte kanal. Hur kan Sveriges Television sända sån dynga. Jag förstår inte vitsen med sån förnedrings TV. Jag förstår till 100 % att flera kända personer hoppat av från detta program. Jag hoppas verkligen att det finns personer i TV ledningen som har så pass till hjärna att dom snart plockar bort detta program. Programledaren Thomas Järvheden behöver dock inte bekymra sig för att bli arbetslös för han överraskade mej storligen med att svara för en alldeles utmärkt sånginsats i "Så ska det låta" så han kan säkert försörja sig som sångare-komiker i många år framåt.

Ikväll har jag bl.a. tittat på Robinsson eller törs man erkänna det. När "Dallas" gick var det ju ingen som sa att dom såg det , men dom flesta "smygtittade" ändå. - Ja jag tittade kanske inte med full uppmärksamhet, för samtidigt satt jag vid datorn och la in fler länkar på denna hemsida. Det är så kul efter den webdesignkurs jag gått, för nu kan jag göra en massa saker som jag tidigare bara önskat att jag kunnat göra. Detta med många länkar underlättar och snabbar upp mitt jobb som kapellmästare, för ikväll har jag bl.a lagt in länkar på de hotell vi bor oftast på, så nu slipper jag leta efter telefonnummer i fortsättningen när jag ska boka hotell, sen hoppas jag ju förstås också att många kolleger ska kunna dra nytta av dessa länkar. Nu ska jag snart gå och lägga mej , så får vi se om det blir några rader här imorgon också. Natti !

upp

3/4 2009 ÅSA

Åsa Karlström är en kvinna som har en förmåga att hamna i en massa konstiga situationer som de flesta inte hamnar i. För några månaders sedan skulle hon sätta in småpengar som hon hade samlat på sig. När hon häller pengarna i skålen i insättningsautomaten får hon se att det ligger en sedel bland mynten. Åsa stoppar instinktivt ner handen för att plocka upp sedeln - vad händer jodå hon fastnar med handen. Sånt kan bara hända Åsa.

Idag ringde hon och storskrattade och kunde inte stoppa, till slut fick hon fram några ord och berättade att hon var på väg hem i bilen och upptäckte att hon hade en extra matkasse med sig. Hon hade alltså i sin tankspriddhet "snott" någons matkasse. Nu var hon nästan tillbaks vid affären och bad mej hänga kvar i luren som nån form av moraliskt stöd. Gissa om det skrattades bland personalen och kunder som var vid kassan, då hon berättade vad hon gjort. Ja som sagt sånt händer bara Åsa.

Idag är det 2 veckor sedan Åsa och jag i underhöll i Ölmhults bygdegård. När vi var klara med vårt framträdande fick vi inte blommor utan en annorlunda sak, nämligen en kasse med produkter som odlats i Ölmhult. Vi fick bl.a. kålrot,morötter, ett kålhuvud m.m. Detta innebar att igår blev det rotmos till lunch och till det hade jag kokat rimmat fläsklägg. Idag tänkte jag utnyttja kålhuvudet för att göra kålpudding. Jag har fått älgköttfärs av syrran och hennes sambo, så igår köpte jag fläskfärs som jag ska blanda ihop för att dessutom göra köttfärsbiffar o köttfärssås.

Innan jag börjar med maten ska jag lägga in ett par nya länkar och en ny rubrik nämligen Underhållare, där kommer det att bl.a finnas en länk till min gamla spelkompis från 1964-1969 Torbjörn Korssell. På sin hemsida har han lagt ut flera bilder från den tiden när vi spelade ihop i första bandet Skintones. Ta gärna en titt där under hans rubrik Biografi. Ha en fortsatt bra dag ! upp

2/4 2009 KUNGABESÖK

Äntligen har jag börjat min dag på ett sätt som det tyvärr var någon vecka sedan jag gjorde , nämligen med att ta en 4-5 km promenad. Jag hoppas verkligen att det blir oftare och mer regelbundet framöver.

Igår var det en speciell dag för många Karlstadbor. Kungen och Drottningen var nämligen på Karlstadbesök och var bl.a. till Universitetet och dessutom fick den nya Konsumbutiken "Världens mat" ett besök.

I stadsdelen Kronoparken bor det folk från många olika länder så därför har Konsum startat en butik där man kan hitta en massa olika specialiteter från världens alla hörn. Igår fick dom som sagt besök av kungaparet. Jag råkade vara där i den vevan och funderade först varför det var en massa polisbilar och avspärrningar där, men kom sen på att det ju var kungabesök på gång. Att Carl-Gustaf o Silvia är populära rådde det ingen som helst tvekan om, det liksom låg i luften en viss spänning och förväntan om att det skulle ske något speciellt. Barn från ett närliggande fritidshem hade bl.a gjort egna flaggor och mycket ungdomar i olika åldrar hade samlats.

Det kommer ju då och då förslag om att monarkin ska avskaffas, i första hand för att det kostar så mycket för oss skattebetalare. Ja det är klart att det kostar lite, men tänk vilken fin PR Kungafamiljen gör för Sverige både på sina resor runtomkring i världen och likaså här i Sverige. Vad skulle t.ex en Nobelmiddag vara utan kungafamiljen ? Vad skulle avskaffandet av monarkin innebära för tidningar som Se & Hör, Häntextra m.fl ja det skulle bli katastrof , speciellt med tanke på att det ju numera inte går att skriva om musiker som förstör hotellrum eller liknande saker. Detta helt enkelt för att såna musiker finns inte längre - iallafall inte i min umgängeskrets. Ja det blev lite utsvävningar kring monarkin. Nog skrivet om detta.

Nu ska jag strax ta en sväng in till stan och ikväll går ett av mina favoritprogram på TV nämligen "24".Synd bara att det går så sent. Normalt ligger jag och sover vid den tiden, men man kan ju alltid spela in programmet, då får man dessutom 10-15 minuter till att göra vad man vill på. Tittar man på programmet i efterhand kan man ju spola förbi reklamen och ibland är dessa reklamavbrott ca 7 minuter långa, så ett entimmesprogram kan ibland innehålla ca 25 % reklam, och det är ju inte så kul att se. Jag hade från början inte tänkt skriva här på "Blandat" varje dag, men vem vet , det kanske blir så.....Tills vi hörs igen ha det jättebra. upp

1/4 2009

Idag börjar en något längre ledighet (5 dagar) efter en intensiv spelperiod med spelning 10 av de senaste 12 dagarna. Det började med att Åsa Karlström och jag stod för programmet hos Ölmhults intresseförening förra fredagen. Första halvan av programmet stod simmaren Anders Olsson för. Det blev en kväll där det var nära till såväl skratt som tårar. Både Anders o Åsa har ju haft ett tufft liv. Läs gärna mer om Anders på hans hemsida http://www.jarnmannen.com/ Trots att han är rullstolsburen så har han bl.a. lyckats genomföra såväl Vansbrosimningen som Vasaloppet. - Ja Åsa har som sagt också varit med om mycket i sitt liv. Hon är idag en mönstermamma kanske beroende på att hon inte vill att hennes söner ska få växa upp under de förhållanden som Åsa gjorde. Hon växte nämligen upp i en knarkarfamilj och levde ett fruktansvärt liv under sina första år. Så småningom hamnade hon rätt här i livet när hom kom till en fosterfamilj i Karlskoga. Hon har ju 2 år i rad fått Guldklaven som Årets Låtskrivare (tillsammans med Mats Larsson) så jag gläds verkligen med Åsa över dessa framgångar.

Ja igår kom vi så hem efter bara en kryssning på Cinderella. Vi delade scen med Micke Ahlgrens, ett band som jag verkligen gillar. Dom har en egen stil med bl.a fin stämsång och förutom sax även flöjt som ju är lite ovanligt i dansbandssammanhang idag. Nästa spelning blir på Cinderella igen , nu på måndag. Det ska bli riktigt trevligt för då ska vi spela ihop med Leif Kronlunds som har Lasse Berghagen som gästsolist. Jag tror att det blir en välfylld båt då.

Nu börjar denna sida så sakteliga komma ordentligt igång, men det återstår fortfarande en hel del, så titta gärna in då och då och se vad som händer. På denna sida kommer jag troligen att blogga lite som jag gör på www.lihm.se - Eriks hörna, fastän det blir kortare inlägg här, men oftare. upp

FÅR JAG LOVS TOPPLISTA

Vill du lägga en röst på Erik Lihms orkester, skicka ett sms till nummer 72 772 och skriv

TOPP 108 . Alltså skriv TOPP , gör ett mellanslag och skriv 108.

Varje sms kostar 5:-